gnocchi à la Must Be Yummie!

gnocchi à la Must Be Yummie!

gnocchi à la Must Be Yummie!

ūüēĎ60¬†minuten¬†¬†ūüćī¬†4¬†personen

  • 1 kg¬†aardappelen
  • 1 ei
  • 240 gr bloem¬†
  • 1 pot think tomato¬†
  • eventueel gehakt (500gram)
  • gruy√®re kaas
    1. schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes.
    2. kook de aardappelen.
    3. van zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af.
    4. stamp de aardappelen tot puree mbv een stamper. 
    5. laat wat afkoelen en voeg er vervolgens de bloem en het ei aan toe.
    6. het geheel goed kneden tot een samenhangende massa.
    7. strooi wat bloem over het werkoppervlak (zodat het deeg er niet aan blijft plannen) en rol het deeg uit tot het een rechthoek met dikte heeft van 1,5 cm. 
    8. verdeel de rechthoek in gelijke smalle stroken van ongeveer 1,5 cm breedte. 
    9. verdeel de aparte stroken in stukjes van ongeveer 1,5 cm. 
    10. druk de gnocchi wat plat mbv een vork. 
    11. breng water aan de kook en kook er de gnocchi in (niet allemaal tegelijk). 
    12. wanneer de gnocchi naar boven komt drijven, is hij klaar (dit zal al na 1 minuut zijn).