Millefeuille by Callas Confiture

Millefeuille by Callas Confiture

Ingrediënten:
1 pot Think Tomato
3-4 grote tomaten
2 eetlepels Callas Confiture vijgenconfituur met amandelen en honing
Bladerdeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
50 g zachte roomkaas (bijv. mascarpone of geitenkaas)
1 eetlepel honing Callas Confiture
Verse tijmblaadjes
Zout en peper
Olijfolie

Bereidingswijze:

  1.  Snijd het bladerdeeg in rechthoeken van gelijke grootte. Prik met een vork gaatjes in het midden om het rijzen te beperken.
  2. Bak ze goudbruin volgens de verpakking en laat ze afkoelen.
  3. Snijd de tomaten in plakken van ongeveer 1 cm.
  4. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de tomatenplakken lichtjes aan.
  5.  Voeg een klein beetje honing en tijmblaadjes toe en laat karamelliseren. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng de roomkaas met de vijgenconfituur van Callas Confiture voor een subtiel zoet-zoute smaak.
  7. Verwarm de Think Tomato tomatensaus en laat die iets indikken.
  8. Bouw de millefeuille op: begin met een laagje bladerdeeg.
  9. Bestrijk dit met de vijgen-roomkaas.
  10. Voeg een plakje gekaramelliseerde tomaat toe.
  11. Strijk in met tomatensaus van Think Tomato
  12. Herhaal dit tot je 2-3 lagen hebt. Eindig met een tomatenplak en ingedikte tomatensaus.
  13. Garneer met verse tijm, een draai peper en een paar druppels olijfolie.

    Smakelijk! 

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par hCaptcha, et la Politique de confidentialité et les Conditions de service de hCaptcha s’appliquent.