Ingrediënten:
1 pot Think Tomato
3-4 grote tomaten
2 eetlepels Callas Confiture vijgenconfituur met amandelen en honing
Bladerdeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
50 g zachte roomkaas (bijv. mascarpone of geitenkaas)
1 eetlepel honing Callas Confiture
Verse tijmblaadjes
Zout en peper
Olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd het bladerdeeg in rechthoeken van gelijke grootte. Prik met een vork gaatjes in het midden om het rijzen te beperken.
- Bak ze goudbruin volgens de verpakking en laat ze afkoelen.
- Snijd de tomaten in plakken van ongeveer 1 cm.
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de tomatenplakken lichtjes aan.
- Voeg een klein beetje honing en tijmblaadjes toe en laat karamelliseren. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de roomkaas met de vijgenconfituur van Callas Confiture voor een subtiel zoet-zoute smaak.
- Verwarm de Think Tomato tomatensaus en laat die iets indikken.
- Bouw de millefeuille op: begin met een laagje bladerdeeg.
- Bestrijk dit met de vijgen-roomkaas.
- Voeg een plakje gekaramelliseerde tomaat toe.
- Strijk in met tomatensaus van Think Tomato
- Herhaal dit tot je 2-3 lagen hebt. Eindig met een tomatenplak en ingedikte tomatensaus.
-
Garneer met verse tijm, een draai peper en een paar druppels olijfolie.
Smakelijk!