gehaktbroodje met wortel en think tomato

gehaktbroodje met wortel en think tomato

gehaktbroodje met wortel en think tomato

šŸ•‘40 minutenĀ šŸ“Ā 4Ā personen

  • 600gr gemengd gehaktĀ 
  • 10 grote wortelen
  • 1 grote witte ajuin
  • 2 potten think tomatoĀ 
  • 8 gr verse peterselie
  • 1 sjalotte
  • 1 teentje look
  • 1 sneetje brood
  • olijfolie
  1. verwarm de oven voor op 190Ā°C
  2. mix de sjalotte, look, brood, peterselie fijn
  3. meng de mix onder het gehakt, maak er een broodje van (ik maak er meestal een langwerpig, smal broodje van zodat het gehakt snel gaar is)
  4. plaats het gehakt in de oven gedurende 30 minutenĀ Ā 
  5. snij de grote ui in 2 en vervolgens in halve manen (mag wat grof)
  6. pel de look en snij in schijfjes
  7. Ā doe een scheutje olijfolie in een stoofpot, stoof er de ajuin en look in, tot ze glazig zijn, kruid met p&z
  8. schil de wortelen en snij ze in schijfjes
  9. voeg de wortelschijfjes toe aan de pot en laat het geheel stoven met het deksel dicht. roer af en toe.Ā 
  10. voeg er na een 15 minuten de potten think tomato aan toe, laat het geheel sudderen op een middelmatig vuur.Ā 
  11. eens het gehakt gaar is, voeg je het toe aan de stoofpot en laat je het geheel nog 5 minuten sudderen voor je het serveert.Ā 
  12. lekker met aardappelen of rijst!Ā 
  13. smakelijk!Ā 

(je kan dit gerecht perfect een dag op voorhand maken!)Ā 

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published