🕑40 minuten 🍴 4 personen
- 600 g gemengd gehakt
- 10 grote wortelen
- 1 grote witte ajuin
- 2 potten think tomato
- 8 g verse peterselie
- 1 sjalotte
- 1 teentje look
- 1 sneetje brood
- olijfolie
- verwarm de oven voor op 190°C
- mix de sjalotte, look, brood, peterselie fijn
- meng de mix onder het gehakt, maak er een broodje van (ik maak er meestal een langwerpig, smal broodje van zodat het gehakt snel gaar is)
- plaats het gehakt in de oven gedurende 30 minuten
- snij de grote ui in 2 en vervolgens in halve manen (mag wat grof)
- pel de look en snij in schijfjes
- doe een scheutje olijfolie in een stoofpot, stoof er de ajuin en look in, tot ze glazig zijn, kruid met peper en zout
- schil de wortelen en snij ze in schijfjes
- voeg de wortelschijfjes toe aan de pot en laat het geheel stoven met het deksel dicht. roer af en toe.
- voeg er na een 15 minuten de potten think tomato aan toe, laat het geheel sudderen op een middelmatig vuur.
- eens het gehakt gaar is, voeg je het toe aan de stoofpot en laat je het geheel nog 5 minuten sudderen voor je het serveert.
- lekker met aardappelen of rijst!
- smakelijk!
(je kan dit gerecht perfect een dag op voorhand maken!)