Rollade van bavette met Parmezaanse kaas, salie, dennenboompitten en chorizo

Rollade van bavette met Parmezaanse kaas, salie, dennenboompitten en chorizo

Rollade van bavette met Parmezaanse kaas, salie, dennenboompitten en chorizo

🕑60 min  🍴 6 personen

  • 1 bavette van ongeveer 1 kg
  • 150 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 100 g in stukken gesneden chorizo
  • 10 tal blaadjes salie
  • 80 g geroosterde dennenboompitten
  • 1 pot think tomato
  • boter om te braden
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 190°C .
  2.  Leg de bavette op een plank en bedek met een vel bakpapier, klop de bavet plat met een deegrol
  3. Verdeel de Parmezaanse kaas, salie, dennenboompitten en chorizo over het vlees.
  4. Kruid met peper en zout en rol het vlees strak op.
  5. Rijg keukentouw rond de rollade en maak het touw goed vast aan de uiteinden.
  6. Leg de rollade in een braadpan of ovenplaat met een klontje boter en bak de rollade 40 min. in een voorverwarmde oven.
  7. Overgiet het vlees regelmatig met vetstof.
  8. Giet er een pot Think tomato bij na 20 minuten en eventueel nog wat stukjes chorizo als je er over hebt.
  9. Haal de rollade uit de oven en kruid eventueel met peper en zout.