Direct naar inhoud
vogelnestje maar dan écht
Julie D'Heygere
Voor 4 personen:
- 2 sneetjes (oud) brood, gemalen of 1 koffiekop paneermeel
- 1 ei
- 800 g gemengd gehakt
- Peper en zout, naar smaak
- 800 g tomatensaus
- Aardappelen of pasta, om erbij te serveren
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng het brood (of paneermeel) met een ei en het gehakt, kruid met peper en zout.
- Maak 4 even grote gehaktballen. Druk het middelpunt van elke bal plat, zodat je een nestje krijgt.
- Leg de 4 nestjes in een ovenschaal en zet gedurende 15 minuten in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en breek in elk nestje een ei. Voeg nu ook de tomatensaus toe aan de ovenschaal.
- Zet het geheel gedurende 15 minuten in de oven of tot het eigeel gaar en hard is.
- Serveer met pasta of aardappelen.
- Het kiezen van een selectie resulteert in een volledige paginaverversing.