Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato
🕑50 minuten 🍴 4 personen
- 1 ui, geschild en in partjes
- 4 teentjes knoflook
- 15 g basilicumblaadjes
- 75 g half-zongedroogde tomaten, in stukken
- 1 ei
- 25 g paneermeel
- 50 g Parmezaanse kaas + extra
- 1 kg gemengd gehakt (varken-rund)
- Peper en zout
- 2 potten Think Tomato
-
Puree (of spaghetti), om te serveren
- Verhit de oven op 180°C.
- Mix, in een kleine keukenrobot, de ui-partjes samen met de knoflook, basilicum en half-zongedroogde tomaten tot een grof geheel. Let op, het mag geen moes worden!
- Voeg het uimengsel samen met het ei, paneermeel en Parmezaanse kaas toe aan het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Meng met je handen goed doorheen.
- Vorm een gehaktbrood van het gehaktmengsel en leg in een grote ovenschaal.
- Schenk de think tomato rond het gehaktbrood en schuif in de hete oven. Bak in ongeveer 60 min. gaar.
- Snijd het gehaktbrood in sneetjes, verdeel samen met de saus over de borden en serveer met puree of spaghetti.