Zuiders gehaktbroodje met tomatensaus uit de oven

Zuiders gehaktbroodje met tomatensaus uit de oven

Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato 

 🕑50 minuten  🍴 4 personen

  • 1 ui, geschild en in partjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 15 g basilicumblaadjes 
  • 75 g half-zongedroogde tomaten, in stukken
  • 1 ei 
  • 25 g paneermeel
  • 50 g Parmezaanse kaas + extra 
  • 1 kg gemengd gehakt (varken-rund)
  • Peper en zout 
  • 2 potten Think Tomato 
  • Puree (of spaghetti), om te serveren 

  1. Verhit de oven op 180°C. 
  2. Mix, in een kleine keukenrobot, de ui-partjes samen met de knoflook, basilicum en half-zongedroogde tomaten tot een grof geheel. Let op, het mag geen moes worden! 
  3. Voeg het uimengsel samen met het ei, paneermeel en Parmezaanse kaas toe aan het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Meng met je handen goed doorheen. 
  4. Vorm een gehaktbrood van het gehaktmengsel en leg in een grote ovenschaal.
  5. Schenk de think tomato rond het gehaktbrood en schuif in de hete oven. Bak in ongeveer 60 min. gaar. 
  6. Snijd het gehaktbrood in sneetjes, verdeel samen met de saus over de borden en serveer met puree of spaghetti. 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.