Gnocchi

Gnocchi

🕑50 min werk  🍴 2 personen

  • 1 pot think tomato naar keuze
  • 1 kilo kookaardappelen 
  • 300 gram bloem 
  • Olijfolie, peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Was de aardappelen 
  3. Prik met een vork gaten in de aardappelen en leg in een ovenschaal
  4. Overgiet de aardappelen met olijfolie, en kruid met wat peper en zout
  5. Zet de ovenschaal in de oven, gedurende een 30-tal minuten (tijd hangt af van de grootte van de aardappelen). Prik er met een vork in om te voelen of de aardappelen gaar zijn
  6. Eens de aardappelen gaar zijn, haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen 
  7. Snij de aardappelen middendoor en lepel ze uit (de schil heb je niet nodig)
  8. Haal de aardappelpuree door een zeef (of passe-vite) zodat ze heel glad en smeuïg zijn
  9. Kruid met wat zout en voeg er de bloem aan toe
  10. Kneed het geheel goed tot een vaste massa
  11. Breng water aan de kook
  12. Verdeel het deeg ondertussen in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een rol van ca. 1½ cm dik
  13. Snijd de rollen in stukjes van 2 cm
  14. Eens het water kookt, voeg er de aardappelstukjes aan toe
  15. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven
  16. Schep ze met de schuimspaan uit het water
  17. Serveer direct met de think tomato saus naar keuze of bak eerst nog even op in wat boter.
  18. Smakelijk! 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.