🕑50 min werk 🍴 2 personen
- 1 pot think tomato naar keuze
- 1 kilo kookaardappelen
- 300 gram bloem
- Olijfolie, peper en zout
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Was de aardappelen
- Prik met een vork gaten in de aardappelen en leg in een ovenschaal
- Overgiet de aardappelen met olijfolie, en kruid met wat peper en zout
- Zet de ovenschaal in de oven, gedurende een 30-tal minuten (tijd hangt af van de grootte van de aardappelen). Prik er met een vork in om te voelen of de aardappelen gaar zijn
- Eens de aardappelen gaar zijn, haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen
- Snij de aardappelen middendoor en lepel ze uit (de schil heb je niet nodig)
- Haal de aardappelpuree door een zeef (of passe-vite) zodat ze heel glad en smeuïg zijn
- Kruid met wat zout en voeg er de bloem aan toe
- Kneed het geheel goed tot een vaste massa
- Breng water aan de kook
- Verdeel het deeg ondertussen in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een rol van ca. 1½ cm dik
- Snijd de rollen in stukjes van 2 cm
- Eens het water kookt, voeg er de aardappelstukjes aan toe
- Ze zijn gaar als ze boven komen drijven
- Schep ze met de schuimspaan uit het water
- Serveer direct met de think tomato saus naar keuze of bak eerst nog even op in wat boter.
- Smakelijk!