voor 4 personen:
750g gemengd gehakt (ik neem varken/rund)
250g mascarpon
100g room (ik neem magere)
handvol pijnboompitjes
1 pot think tomato
300g gnocchi
optioneel: wat verse bieslook
50g parmezaanse kaas (geraspt)
100g gruyerekaas, gerapst
1. Verwarm de oven voor op 190°C
2. Meng het gehakt met de pijnboompijtjes, parmezaanse kaas (laat nog wat over voor verder in het recept), mascarpone.
3. Kruid met peper en zout naar keuze.
4. Rol balletjes van het gehakt mengstel (ongeveer diameter 3cm), allemaal even groot en leg in een ovenschotel.
5. Doe de ovenschotel in de warme oven gedurende 15 minuten.
6. Kook ondertussen de gnocchi volgens instructies op de verpakking.
7. Haal de ovenschotel uit de oven en voeg er de gnocchi, pot think tomato, de room, en nog wat parmezaanse kaas aan toe.
8. Zet de ovenschotel gedurende 10 minuten in de oven.
9. Haal uit de oven en werk af met de gruyerekaas en eevntueel wat bieslook.
10. Roer goed om
11. Laat 2 minuten rusten zodat de kaas gesmolten is.
12. smakelijk!