ovenschotel met gehaktballetjes en gnocchi

ovenschotel met gehaktballetjes en gnocchi

voor 4 personen:


750g gemengd gehakt (ik neem varken/rund)
250g mascarpon
100g room (ik neem magere)
handvol pijnboompitjes
1 pot think tomato
300g gnocchi 
optioneel: wat verse bieslook
50g parmezaanse kaas (geraspt)
100g gruyerekaas, gerapst

 1.⁠ ⁠Verwarm de oven voor op 190°C
 2.⁠ ⁠Meng het gehakt met de pijnboompijtjes, parmezaanse kaas (laat nog wat over voor verder in het recept), mascarpone.
 3.⁠ ⁠Kruid met peper en zout naar keuze.
 4.⁠ ⁠Rol balletjes van het gehakt mengstel (ongeveer diameter 3cm), allemaal even groot en leg in een ovenschotel. 
 5.⁠ ⁠Doe de ovenschotel in de warme oven gedurende 15 minuten.
 6.⁠ ⁠Kook ondertussen de gnocchi volgens instructies op de verpakking. 
 7.⁠ ⁠Haal de ovenschotel uit de oven en voeg er de gnocchi, pot think tomato, de room, en nog wat parmezaanse kaas aan toe. 
 8.⁠ ⁠Zet de ovenschotel gedurende 10 minuten in de oven. 
 9.⁠ ⁠Haal uit de oven en werk af met de gruyerekaas en eevntueel wat bieslook.
10.⁠ ⁠Roer goed om 
11.⁠ ⁠Laat 2 minuten rusten zodat de kaas gesmolten is. 
12.⁠ ⁠smakelijk!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.