Voor 4 personen - 1 uur (inclusief tijd in de oven).
Ingrediënten:
- 1 pot think tomato
- 8 aardappelen
- 500 g spruiten
- olijfolie
- peper en zout, naar smaak
- 1 teentje knoflook
- 200 g pancetta (in sneetjes of in dikkere stukken)
- 2 takjes verse tijm, optioneel
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was en schil de aardappelen en snijd ze in vieren.
- Was de spruiten, verwijder het harde einde en snijd ze in tweeën
- Zorg ervoor dat de spruiten en de aardappelen ongeveer dezelfde grootte hebben
- Doe de spruiten en aardappelen in een ovenschaal. • Pel de knoflook en pers tot pulp.
- Overgiet rijkelijk met olijfolie, kruid met peper en voeg de knoflookpulp toe. De pancetta is redelijk gezouten dus wacht met zout toevoegen tot het einde. • Roer goed om.
- Zet de ovenschaal in de oven gedurende 25 minuten. Roer om de 5 minuten even om.
- Snijd de pancetta in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de ovenschaal. En zet het geheel gedurende 10 minuten in de oven. Het vet van de pancetta zal mooi smelten. Roer na 5 minuten eens om.
- Voeg de think tomatosaus en optioneel de takjes tijm toe en laat het geheel nog eens 10 minuten sudderen in de oven.
- Serveer met wat Parmezaanse kaas.
- Smakelijk!

