Pasta met geroosterde aubergine-tomatensaus en amandel-pankotopping 

Pasta met geroosterde aubergine-tomatensaus en amandel-pankotopping 

Pasta met geroosterde aubergine-tomatensaus en amandel-pankotopping 

Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato 

 🕑30 minuten  🍴 2 personen

  • 1 aubergine 
  • Olijfolie
  • Peper en zout 
  • 250 g rigatone (of andere pasta) 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 tl harissa
  • 1 pot Think Tomato saus 
  • 1 el gedroogde oregano 
Voor de topping:
  • 75 ml extra vierge olijfolie 
  • 60 g panko 
  • 30 g amandelen, grof gehakt 
  • 20 g platte peterselie, fijngehakt
  • Eventueel Parmezaanse kaas, om te serveren 

 

  1. Verhit de oven op 200°C. 
  2. Snijd de aubergine in stukken, besprenkel met olijfolie, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Schuif in de oven en bak in ongeveer 15 à 20 min, of tot de auberginestukjes goudbruin zijn, gaar. 
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water al dente. 
  5. Plet de knoflook tot moes. Verhit een flinke geut olijfolie in een kookpot over een laag vuur en voeg de harissa en knoflook toe. Zorg ervoor dat de knoflook niet kleurt.
  6. Voeg de tomatensaus, oregano en peper en zout toe.
  7. Laat 15 min. pruttelen over een zacht vuur.
  8. Voeg tijdens de laatste 5 min. de geroosterde aubergines toe.
  9. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  10. Verhit voor de topping 75 ml olijfolie in een grote pan en bak de panko en gehakte amandelen goudbruin.
  11. Roer af en toe. Haal van het vuur, laat eventjes afkoelen en meng er de fijngehakte peterselie doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  12. Giet het water van de pasta af, maar hou enkele eetlepels van het kookvocht bij.
  13. Voeg de pasta samen met 2 à 3 el kookvocht, toe aan de saus en meng goed dooreen.
  14. Laat nog 1 min. over een laag vuur doorwarmen.  
  15. Verdeel over de borden er werk af met amandel-pankotopping en serveer eventueel met Parmezaanse kaas. 

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published