Gevulde kipfilet met gemalen Grana Padano en parmaham

Gevulde kipfilet met gemalen Grana Padano en parmaham

🕑35 minuten  🍴 4 personen

  • 1 pot think tomato x basilicum (for Cru, momenteel enkel daar te koop)
  • 100 gr gemalen Grana Padano
  • 4 kipfilets
  • 4 sneedjes parmaham
  • 500 gr Linquine
  • optioneel: verse basilicum voor afwerking
  • olijfolie
  • p&z
  1. Snij de kipfilets middendoor
  2. kruid met p&z
  3. leg een sneedje parmahem en wat geraspte parmezaan op de ene helft
  4. vouw de kipfilets dicht
  5. maak ze vast met behulp van een prikstokje
  6. verwarm wat olijfolie op een middelmatig vuur
  7. leg de gevulde kipfilets in de pan en bak aan
  8. eens beide kanten wat krokant aangebakken zijn, het vuur zachter zetten en de pan even afdekken zodat de kipfilets verder kunnen garen.
  9. kook ondertussen de linquine.
  10. eens de kipfilets gaar zijn (ik snij altijd een filet middendoor om te checken ;-) ), de think tomato toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen.
  11. haal de kipfilets na 5 minuten uit de pan zodat enkel de tomatensaus overblijft.
  12. voeg er de gare linquine aan toe, samen met 4 el pastawater.
  13. goed mengen
  14. nu mogen de kipfilets terug in de pan!
  15. serveer met een blaadje verse basilicum.
  16. smakelijk!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.