🕑35 minuten 🍴 4 personen
- 1 pot think tomato x basilicum (for Cru, momenteel enkel daar te koop)
- 100 gr gemalen Grana Padano
- 4 kipfilets
- 4 sneedjes parmaham
- 500 gr Linguine
- optioneel: verse basilicum voor afwerking
- olijfolie
- peper en zout
- Snij de kipfilets middendoor
- kruid met peper en zout
- leg een sneedje parmahem en wat geraspte parmezaan op de ene helft
- vouw de kipfilets dicht
- maak ze vast met behulp van een prikstokje
- verwarm wat olijfolie op een middelmatig vuur
- leg de gevulde kipfilets in de pan en bak aan
- eens beide kanten wat krokant aangebakken zijn, het vuur zachter zetten en de pan even afdekken zodat de kipfilets verder kunnen garen.
- kook ondertussen de linguine.
- eens de kipfilets gaar zijn (ik snij altijd een filet middendoor om te checken ;-) ), de think tomato toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen.
- haal de kipfilets na 5 minuten uit de pan zodat enkel de tomatensaus overblijft.
- voeg er de gare linguine aan toe, samen met 4 el pastawater.
- goed mengen
- nu mogen de kipfilets terug in de pan!
- serveer met een blaadje verse basilicum.
- smakelijk!