Ingrediënten (voor 4 personen)
1 rode ui
1 rode paprika
150 g zwarte olijven
30 g gember
60 g ansjovis
1 hoevekip
olijfolie
1 el paprikapoeder
handvol verse basilicum
1 pot Think Tomato
stokbrood
Bereidingstijd 60 minuten
Oventemperatuur 180°C
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de rode ui in blokjes, de olijven doormidden en de paprika in grove stukken
- Leg de ui, olijven en paprika in een ovenschaal
- Rasp de gember boven de groenten
- Leg de kip op de groenten en besprenkel met olijfolie
- Voeg de ansjovis toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder
- Bak 40 minuten in de oven en besprenkel de kip af en toe met olijfolie
- Voeg na 40 minuten de Think Tomato toe en zet het gerecht nog 10 minuten in de oven
- Haal uit de oven, voeg de verse basilicum toe, snijd de kip in stukken en verdeel over de borden met de saus en groenten
- Serveer met stokbrood

