Indiase curry met pompoen, kikkererwten en koriander 

Indiase curry met pompoen, kikkererwten en koriander 

 Dit is een receptje van Louise De Brabandere voor think tomato 

 🕑30 minuten  🍴 4 personen

  • Neutrale olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 grote ui, versnipperd
  • 5 teentjes knoflook, geschild
  • 50 g gember, geschild
  • Snuf chiliflakes
  • 2 tl currypoeder
  • 1 pot think tomato
  • 1 el suiker
  • peper en zout
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 butternut (ongeveer 1kg), geschild en in stukken
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • Handje cashewnoten
  • Verse koriander
  • gekookte rijst of naan, om te serveren

 

  1. Verwarm een flinke geut olie in een kookpot met dikke bodem over een laag tot middelhoog vuur.
  2. Voeg komijnzaad en mosterdzaad toe en laat 30 sec. opwarmen, tot de zaden hoorbaar knetteren. 
  3. Mix ui, knoflook en gember tot een gladde pasta, voeg toe aan de kookpot en roerbak 1 min..
  4. Gevolgd door de chiliflakes, currypoeder, think tomato, suiker, peper en zout.
  5. Roerbak 1 min., en blus met kokosmelk. Voeg de butternutblokjes toe en laat 20 min, of tot de butternutblokjes gaar zijn, pruttelen met het deksel half op de pan. Voeg tijdens de laatste 5 min. de uitgelekte kikkererwten toe. 
  6. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge pan over een laag vuur goudbruin. Let op dat ze niet verbranden! 
  7. Werk de curry af met verse koriander en cashewnoten en serveer met rijst of naan. 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.