Italiaanse aubergineschijfjes

Italiaanse aubergineschijfjes

🕑30 minuten  🍴 4 personen

Dit is een heerlijk recept die ik ontving van Dilea, mét think tomato!

• 2 aubergines
• 20 cl olijfolie
• 150 g Gran Formaggio van Dilea
• 1 pot think tomato-saus
• Enkele blaadjes basilicum
• Peper en zout

1. Was de aubergines en snijd in schijfjes.
2. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg er de aubergineschijfjes op. Bestrijk met olijfolie. Zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
3. Haal de aubergines uit de oven, kruid met peper en bedek de schijfjes met de saus van think tomato. Strooi de Gran Formaggio van Dilea erover en zet nog 10 minuten in de oven.
4. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
5. Dien onmiddellijk op.

  1. Kook de aardappelen gaar en giet af.
  2. Laat even drogen op een zacht vuurtje.
  3. Meng er de boter en Parmezaanse kaas onder.
  4. Houd nog een beetje Parmezaanse kaas aan de kant voor de afwerking.
  5. Kruid met peper en zout. Meng er de rucola onder en truffel naar keuze.
  6. Maak de champignons proper met een borsteltje.
  7. Verhit de boter en olie in een braadpan en bak de champignons goudbruin samen met de tijm.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Verwarm de think tomato.
  10. Serveer de puree en champignons over de borden en werk af met de think tomato.
  11. Smakelijk!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.