🕑180 min 🍴 4 personen
- 6 kleine lamsschenkels
- 1 kleine butternut
- 2 el bloem
- klontje boter
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 3 cm gember
- 2 kaneelstokken
- 3 stuks steranijs
- 1 kl cayennepeper
- 3 kruidnagels
- 200 ml rode wijn
- 200 ml lamsbouillon of groentebouillon
- 1 pot think tomato
- 1 bosje platte peterselie.
- Verwarm de oven voor op 125°C.
- Bestrooi de schenkels met bloem en hussel goed.
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Schil de gember en snijd heel fijn.
- Verhit de boter in een kookpot en bak de schenkels 8 à 10 minuten bruin.
- Haal ze uit de pot en stoof de ui met knoflook gaar.
- Voeg de gember, steranijs, kaneel, cayennepeper, en kruidnagels aan de ui toe.
- Roer goed om en leg er de schenkels terug bij.
- Giet de wijn, bouillon en think tomato bij en laat even koken.
- Zet een deksel op de pot en zet 2,5u in de oven.
- Was ondertussen de pompoen. Snijd middendoor en haal de pitten er uit.
- Snijd de pompoen in gelijke stukken. Je kan de pompoen met of zonder schil gebruiken.
- Haal de stoofpot na 1, 5 u uit de oven en voeg de stukken pompoen aan de stoofpot toe.
- Meng alles goed onder en zet terug in de oven voor nog één uur.
- Haal de stoofpot uit de oven en kruid met peper en zout.
- Werk af met grofgehakte platte peterselie.
- Smakelijk!
1 comment
Fantastisch recept, ik heb het precies zoals beschreven gemaakt en het is echt de moeite waard. Heerlijk en blijft zeker op het menu staan. Met dank!!!