Traag gegaard lamsschenkel met pompoen, tomaat en steranijs

Traag gegaard lamsschenkel met pompoen, tomaat en steranijs

🕑180 min  🍴 4 personen

  • 6 kleine lamsschenkels
  • 1 kleine butternut
  • 2 el bloem
  • klontje boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 3 cm gember
  • 2 kaneelstokken
  • 3 stuks steranijs
  • 1 kl cayennepeper
  • 3 kruidnagels
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml lamsbouillon of groentebouillon
  • 1 pot think tomato
  • 1 bosje platte peterselie.
  1. Verwarm de oven voor op 125°C.
  2. Bestrooi de schenkels met bloem en hussel goed.
  3. Snipper de ui en knoflook fijn.
  4. Schil de gember en snijd heel fijn.
  5. Verhit de boter in een kookpot en bak de schenkels 8 à 10 minuten bruin.
  6. Haal ze uit de pot en stoof de ui met knoflook gaar.
  7. Voeg de gember, steranijs, kaneel, cayennepeper, en kruidnagels aan de ui toe.
  8. Roer goed om en leg er de schenkels terug bij.
  9. Giet de wijn, bouillon en think tomato bij en laat even koken.
  10. Zet een deksel op de pot en zet 2,5u in de oven.
  11. Was ondertussen de pompoen. Snijd middendoor en haal de pitten er uit.
  12. Snijd de pompoen in gelijke stukken. Je kan de pompoen met of zonder schil gebruiken.
  13. Haal de stoofpot na 1, 5 u uit de oven en voeg de stukken pompoen aan de stoofpot toe.
  14. Meng alles goed onder en zet terug in de oven voor nog één uur.
  15. Haal de stoofpot uit de oven en kruid met peper en zout.
  16. Werk af met grofgehakte platte peterselie.
  17. Smakelijk!
Terug naar blog

1 reactie

Fantastisch recept, ik heb het precies zoals beschreven gemaakt en het is echt de moeite waard. Heerlijk en blijft zeker op het menu staan. Met dank!!!

Leila

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.