tapas! albondigas

tapas! albondigas

tapas! albondigas

ūüēĎ25¬†min werk¬†¬†ūüćī¬†2 personen

  • 350 gr kalfsgehakt
  • 2 takjes oregano
  • 1 ei
  • 3 el broodkruim¬†
  • 1¬†teentje knoflook
  • 1 kleine ajuin
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 pot think tomato¬†
  • brood
  1. verwarm de oven voor op 195¬į
  2. schil en snij de ui fijn. Pel en plet de knoflook fijn
  3. maak balletjes (diameter 5 cm) van het gehakt samen met de fijngesneden ui, knoflook, blaadjes oregano, het ei en broodkruim
  4. breng op smaak met peper en zout
  5. verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 5 minuten mooi bruin
  6. overgiet de balletjes met think tomato en laat het geheel nog gedurende 7 minuten sudderen in de oven
  7. serveer met heerlijk vers gesneden brood