tikki masala

tikki masala

tikki masala

🕑20 minuten  🍴 4 personen

  • 2 grote rode paprika’s
  • 500 gr kippenfilets
  • 1 pot think tomato
  • 2 teentjes look
  • 30 gr verse gember geraspt (ik gebruik soms gimber in de plaats!)
  •  ½ chilipeper ontpit
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 el garam masala
  • peper en zout 
  • verse koriander ter afwerking
  1. Snijd de paprika’s, look, gember en chilipeper en stoof dit allemaal aan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout
  2. Voeg de think tomato toe
  3. Meng de yoghurt en de masala kruiden onder de groenten, laat dit even sudderen
  4. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze aan in een beetje olijfolie
  5. Kruid de kip bij met wat peper en zout
  6. Voeg de kip toe aan de saus
  7. Verdeel de tikka masala over de borden en werk af met wat verse koriander