bulgur met think tomato en aubergines

bulgur met think tomato en aubergines

2 personen - 30 minuten

1 aubergine
olijfolie
2 potten think tomato naar keuze
200 gram bulgur
100 gram Griekse yoghurt
1 rasp citroen
10 blaadjes verse munt
zout
peper

* Verwarm de oven voor op 180°C
* Snij de aubergines in blokjes van ongeveer 3 cm dik. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
* Zet de aubergines in de oven gedurende 25 minuten, roer af en toe.
* Begin met het bereiden van de bulgur. Doe de think tomato in de pan en voeg er de bulgur aan toe. Laat het geheel zachtjes sudderen met het deksel erop, tot de bulgur alle vocht heeft opgenomen.
* Doe de yoghurt in een schaaltje en rasp hier de citroenschil over met een rasp. Snij de helft van de muntblaadjes fijn en voeg toe aan de yoghurt. Breng op smaak met wat olijfolie, zout en peper. 
* Nu kun je opscheppen! Serveer de bulgur met de gegrilde aubergines en citroenyoghurt. Werk af met nog wat verse munt.
* smakelijk!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.