kabeljauw- en venusschelpen Vindaloo met think tomato

kabeljauw- en venusschelpen Vindaloo met think tomato

🕑45-60 min werk  🍴 4 personen

Voor de Vindaloo-saus (is Indiase curry). Je kant ook opteren voor een kant en klare vindaloopasta.

  • Currypasta:
    • 4 gedroogde rode pepers
    • 4 teentjes knoflook, gepeld
    • 1 stukje gember (ongeveer 2-3 cm), geschild en in stukken gesneden
    • 2 theelepels komijnzaad
    • 1 theelepel korianderzaad
    • 1 theelepel mosterdzaad
    • 1/2 theelepel kurkumapoeder
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 4-5 zwarte peperkorrels
    • 2 eetlepels azijn (bij voorkeur appelciderazijn)
    • Zout naar smaak
  • 1 pot Think tomato kaneel
  • 500 gram kabeljauwfilet, in stukken gesneden
  • 500 gram venusschelpen (kokkels) of andere schelpen
Voor het knoflookbrood:
  • 1 stokbrood
  • 4 teentjes knoflook gehalveerd
  1. Plaats alle ingrediënten voor de vindaloo in een blender of keukenmachine.
  2. Maal de ingrediënten tot een gladde pasta. Je kunt wat water toevoegen om het malen te vergemakkelijken, maar zorg ervoor dat de pasta niet te dun wordt.
  3. Proef de currypasta en voeg zout naar smaak toe.
  4. Je kunt ook meer gedroogde rode pepers toevoegen als je van extra pittig houdt.
  5. Meng er de think tomato onder en laat 5 minuten inkoken.
  6. Snijd de kabeljauw in hapklare stukken.
  7. Spoel de schelpen.
  8. Gaar de vis in de saus.
  9. Werk af met koriander en serveer eventueel met komkommer in yoghurt.
  10. Voor het knoflookbrood:
  11. Wrijf stokbrood in met een teentje knoflook en druppel er olijfolie over.
  12. Rooster de broodjes goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 ° C.
  13. Smakelijk! 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.