🕑45-60 min werk 🍴 4 personen
Voor de Vindaloo-saus (is Indiase curry). Je kant ook opteren voor een kant en klare vindaloopasta.
- Currypasta:
- 4 gedroogde rode pepers
- 4 teentjes knoflook, gepeld
- 1 stukje gember (ongeveer 2-3 cm), geschild en in stukken gesneden
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 4-5 zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels azijn (bij voorkeur appelciderazijn)
- Zout naar smaak
- 1 pot Think tomato kaneel
- 500 gram kabeljauwfilet, in stukken gesneden
- 500 gram venusschelpen (kokkels) of andere schelpen
- 1 stokbrood
- 4 teentjes knoflook gehalveerd
- Plaats alle ingrediënten voor de vindaloo in een blender of keukenmachine.
- Maal de ingrediënten tot een gladde pasta. Je kunt wat water toevoegen om het malen te vergemakkelijken, maar zorg ervoor dat de pasta niet te dun wordt.
- Proef de currypasta en voeg zout naar smaak toe.
- Je kunt ook meer gedroogde rode pepers toevoegen als je van extra pittig houdt.
- Meng er de think tomato onder en laat 5 minuten inkoken.
- Snijd de kabeljauw in hapklare stukken.
- Spoel de schelpen.
- Gaar de vis in de saus.
- Werk af met koriander en serveer eventueel met komkommer in yoghurt.
- Voor het knoflookbrood:
- Wrijf stokbrood in met een teentje knoflook en druppel er olijfolie over.
- Rooster de broodjes goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 ° C.
- Smakelijk!