🕑45 min werk 🍴 4 personen
2 eetlepels olijfolie- 1 pot think tomato winteredition
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 el rode curry
- 2 zoete aardappels
- 1/2 groene kool
- 1 blik witte bonen (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
- 400 ml kokosmelk
- Sap en zeste van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
- 2 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
- Een handvol platte peterselie voor de garnering
- Verhit de olijfolie in een grote pan of stoofpot op middelhoog vuur.
- Snipper de ui en knoflook.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in hapklare stukken.
- Snijd de groene kool in repen. Voeg de gehakte ui, knoflook en rode chili toe.
- Bak ze gedurende 2-3 minuten, of tot de ui zacht begint te worden en de geuren vrijkomen.
- Voeg de zoete aardappelblokjes toe aan de pan. Bak ze gedurende ongeveer 5 minuten tot ze licht beginnen te bruinen.
- Voeg de gesneden groene kool toe aan de pan en roer goed door.
- Bak nog eens 3-4 minuten tot de kool begint te slinken.
- Voeg de witte bonen, think tomato en kokosmelk toe aan de pan.
- Roer alles goed door elkaar.
- Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
- Laat de stoofpot ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de zoete aardappels zacht zijn geworden en de smaken goed zijn samengekomen.
- Roer af en toe.
- Snijd de lent-uien fijn.
- Voeg het sap en de zeste van de citroen toe aan de stoofpot en roer door.
- Werk af met peterselie en gesnipperde lente-ui.
- Smakelijk!