🕑2 uur (sudderen, echt actief werk = 20 min) 🍴 4 personen
- 4 schenkels (3 à 4 cm dik)
- peper en zout
- bloem
- olijfolie
- 4 selderstengels
- 3 wortelen
- 2 dl witte wijn
- 4 laurierblaadjes
- 400 gr spaghetti
- peterselie
- 2 potten think tomato
- (ajuin en look vind ik overbodig aangezien think tomato al volledig op smaak gebracht is met sjalot en look. Maar uiteraard kan je dit er ook nog aan toevoegen)
- kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en een snuifje zout.
- schep wat bloem in een schaal en wentel er de schenkels even door
- bak de schenkels aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie. Doe dat kort en krachtig. Het vlees hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.
- haal de pot van het vuur en neem het vlees uit de pan. Zet het bord met vlees even aan de kant.
- stoof de fijngesneden look, ui en wortel in het braadvet van de kalfsschenkel
- leg na enkele minuten de gebruinde schenkels en het braadsappen op de groentjes en voeg er witte wijn, de think tomato-saus en laurier toe, laat alles 2 uur pruttelen op een zacht vuurtje.
- serveren met spaghetti en afwerken met peterselie, peper en zout