Ossobuco

Ossobuco

🕑2 uur (sudderen, echt actief werk = 20 min)  🍴 4 personen

  • 4 schenkels (3 à 4 cm dik)
  • peper en zout
  • bloem
  • olijfolie
  • 4 selderstengels
  • 3 wortelen
  • 2 dl witte wijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 400 gr spaghetti
  • peterselie
  • 2 potten think tomato 
  • (ajuin en look vind ik overbodig aangezien think tomato al volledig op smaak gebracht is met sjalot en look. Maar uiteraard kan je dit er ook nog aan toevoegen)
  1. kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en een snuifje zout.
  2. schep wat bloem in een schaal en wentel er de schenkels even door
  3. bak de schenkels aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie. Doe dat kort en krachtig. Het vlees hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.
  4. haal de pot van het vuur en neem het vlees uit de pan. Zet het bord met vlees even aan de kant.
  5. stoof de fijngesneden look, ui en wortel in het braadvet van de kalfsschenkel
  6. leg na enkele minuten de gebruinde schenkels en het braadsappen op de groentjes en voeg er witte wijn, de think tomato-saus en laurier toe, laat alles 2 uur pruttelen op een zacht vuurtje.
  7. serveren met spaghetti en afwerken met peterselie, peper en zout

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.