ovenschotel met ricotta en tonijn

ovenschotel met ricotta en tonijn

ovenschotel met ricotta en tonijn

🕑50 min werk  🍴 4 personen

  • 12 lasagnevellen
  • 2 blikjes tonijn in eigen nat
  • 250 gr ricotta
  • 3 el kappertjes
  • 2 potten think tomato
  • peper en zout
  • 1 bos platte peterselie
  • 150 g gruyèrekaas 
  1. verwarm de oven voor op 185°C
  2. laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
  3. hak de peterselie grof.
  4. meng de ricotta met tonijn, kappertjes, peterselie.
  5. breng op smaak met peper en zout.
  6. verdeel 3 el think tomato op een ovenschaal.
  7. leg 4 lasagnevellen. bestrijk de lasagnevellen met een laag ricotta tonijnmengsel. overgiet met 3 el think tomato. leg terug 4 lasagnevellen en bouw verder.
  8. werk de laatste laag af met het ricotta tonijnmengsel.
  9. verdeel de gruyèrekaas over de lasagne en bak in de oven voor 40 min.