Deze pizza is ongelooflijk lekker! Zo simpel maar toch zo intens van smaak. Het is Adrien die deze pizza voor mij maakte in zijn Vonken-oven. Op de website van Vonken ovens vind je nog meer lekkere pizza-inspiratie (en meer!).
🕑 15 min all in!
- 3 lepels think tomato
- 1 pizzabol (zie het recept voor zuurdesem deeg met de thermomix op cooking with nan of op de website van Vonken ovens)
- geraspte of verse mozarella
- toppings: ricotta en vijgen
- neem een pizzabol en wentel deze voorzichtig door bloem
- druk de bol plat met de handpalmen en werk van binnen naar buiten. Plooi dit lapje deeg nooit toe, anders breek je de bindingen en krijg je geen mooie pizza meer!
- maak het lapje deeg groter door met de handpalmen de deeg over het werkvlak te bewegen, of werk met een deegroller. Leg voldoende bloem onder de bodem, zodat deze niet blijft kleven. Alternatief: leg de bodem meteen op de aluminium pizzaschep met wat bloem tussen.
- bedek de bodem met de think tomato, vermijd hierbij de randjes
- vul met mozarella en vijgen en ricotta!
- de oven in!
Adrien en Sebastien van Vonken ovens!