Saltimboca van kalkoen met paccheri

Saltimboca van kalkoen met paccheri

🕑60 minuten  🍴 2 personen

  • 700 g kalkoenfilet
  • 8 plakken Parmaham
  • 8 blaadjes salie
  • 150 ml witte wijn of marsala wijn
  • peper
  • 2 el melkerijboter
  • 500 g kerstomaten
  • 2 el olijfolie, peper, zout
  • 400 g paccheri pasta
  • 2 potten think tomato
  • een handvol rucola
  1. Snijd de kalkoenfilets in 8 gelijke stukken.
  2. Leg op elk stuk kalkoenfilet plasticfolie en klop de filets dunner met een vleeshamer of deegrol.
  3. Leg op elke filet een plakje Parmaham en een blaadje salie.
  4. Maak de ham en salie vast aan de filet met behulp van een prikkertje.
  5. Leg de kerstomaten in een bakplaat samen met de olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Rooster de tomaten 10 min. in de oven.
  7. Verhit de boter in een braadpan en bak de saltimboca 2 à 3 minuten aan elke kant.
  8. Overgiet met witte wijn of marsala wijn en Think tomato.
  9. Laat 3 minuten pruttelen.
  10. Kruid alles goed met peper en zout. Kook ondertussen de pasta.
  11. Serveer alles op een schaal samen met de kerstomaten.
  12. Werk af met enkele blaadjes rucola.
  13. Smakelijk! 
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.