Marokkaanse geïnspireerde lamsgehaktballetjes by stellavsfood

Marokkaanse geïnspireerde lamsgehaktballetjes by stellavsfood

PASS THE POT MET STELLA VS FOOD

Ingrediënten

- think tomato spicy
- 400g lamsgehakt
- Feta
- 1 gele courgette
- 2 wortels
- 1/2 witte ui
- 3 teentjes look
- 2 eetlepels komijn
- 2 eetlepels korianderpoeder
- 2 eetlepels paprika poeder
- Kikkererwten
- Citroen
- Platte peterselie
- Olijfolie
- Peper & zout

Recept
- Snijd de ajuin en look fijn
- Voeg de helft van de ajuin en de look toe aan het gehakt, houd de rest bij voor de saus
- Hak wat peterselie fijn, voeg deze ook toe aan het lamsgehakt
- Kruid het gehakt met 1el korianderpoeder, komijn en paprika poeder, peper, zout en wat olijfolie
- Meng het gehakt en rol de balletjes
- Verhit de pan op het vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de balletjes aan tot ze -gebruind zijn aan beide kanten, plaats ze dan aan de kant en zet da pan op een lager vuur
- Voeg de ajuin en look toe aan de pan en laat wat stoven
- Voeg de worteltjes en courgette toe en laat ook stoven, voeg de think tomato en balletjes terug toe aan de pan
- Laat met het deksel garen voor 15 min of tot de worteltjes zacht zijn
- Voeg de kikkererwten toe
- Werk af met feta, peterselie en wat citroen zeste

 

Smakelijk! 

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.