🕑40 min werk  🍴 2 personen
IngrediĂ«nten voor de wraps (deeg):Â
- 200 gram bloem
- 125 ml water
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel olie
Ingrediënten voor de saus:
- 300 gram rundsgehakt
- 1 sjalot
- 1 el olijfolie
- 1 teentje look
- 1 pot think tomato naar keuze (original of spicy)
- koriander en wat mais uit blik voor de afwerking
- 1/2 el komijnpoeder
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 el cayennepeper
 Voor de tortilla's:Â
- Meng de ingredienten voor de wrap en kneed het deeg gedurende 5 minuten.Â
- Dek af met een vochtige doek en laat 20 minuten rusten.Â
- Verdeel het deeg in 6 gelijke balletjes en rol uit.Â
- Verhit een pan en bak de tortilla's een minuut per kant in een droge pan (zonder olijfolie)
Voor de saus:Â
- schil en snij de sjalot en look in grove stukken en stoof in wat olijfolie
- kruid met peper en wat zout
- voeg er een pot think tomato aan toe en laat het geheel sudderen
- voeg er de kruiden aan toe en laat de saus nog een 5-tal minuten op een zacht vuurtje sudderen
- bak het gehakt aan in een andere pan (ik gebruik hier geen vetstof voor)
- eens het gehakt gaar is, kan je de tortilla's vullen: een grote lepel saus, een lepel gehakt en afwerken met een lepel mais en wat koriander naar keuze
- smakelijk!