Mexicaanse wrap

Mexicaanse wrap

🕑40 min werk  🍴 2 personen

Ingrediënten voor de wraps (deeg): 

  • 200 gram bloem
  • 125 ml water
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel olie

Ingrediënten voor de saus:

  • 300 gram rundsgehakt
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 pot think tomato naar keuze (original of spicy)
  • koriander en wat mais uit blik voor de afwerking
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el cayennepeper

 Voor de tortilla's: 

  1. Meng de ingredienten voor de wrap en kneed het deeg gedurende 5 minuten. 
  2. Dek af met een vochtige doek en laat 20 minuten rusten. 
  3. Verdeel het deeg in 6 gelijke balletjes en rol uit. 
  4. Verhit een pan en bak de tortilla's een minuut per kant in een droge pan (zonder olijfolie)

Voor de saus: 

  1. schil en snij de sjalot en look in grove stukken en stoof in wat olijfolie
  2. kruid met peper en wat zout
  3. voeg er een pot think tomato aan toe en laat het geheel sudderen
  4. voeg er de kruiden aan toe en laat de saus nog een 5-tal minuten op een zacht vuurtje sudderen
  5. bak het gehakt aan in een andere pan (ik gebruik hier geen vetstof voor)
  6. eens het gehakt gaar is, kan je de tortilla's vullen: een grote lepel saus, een lepel gehakt en afwerken met een lepel mais en wat koriander naar keuze
  7. smakelijk!
Retour au blog

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.