Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 4 personen
Ingrediënten:
- 400 g droge pastaschelpen
- 250 g mascarpone
- 1 broccoli
- 400 g tomatensaus
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een theelepel zout toe.
- Was de broccoli en snijd deze in roosjes van ongeveer 3 cm. Schil indien nodig de steel en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Kook de broccoliroosjes en -stelen gedurende 6 minuten tot ze zacht zijn. Haal ze vervolgens uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken.
- Voeg een scheutje olijfolie toe aan het kokende water en kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng in een kom de gekookte broccoli met de mascarpone. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
- Giet de gekookte pastaschelpen af en laat ze afkoelen tot je ze gemakkelijk met de hand kunt vasthouden.
- Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem van een vuurvaste ovenschaal.
- Vul de pastaschelpen één voor één met het mascarpone-broccolimengsel en plaats ze met de open kant naar boven in de ovenschaal.
- Bestrooi de gevulde pastaschelpen met geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de ovenschaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de pastaschelpen met broccoli en mascarpone direct. Smakelijk eten!