🕑70 min werk 🍴 4 personen
- 1 pot think tomato winter edition (lancering midden november)
- 500 g lamsvlees lamsnek of schouder
- 1 tl komijn
- Peper, zout
- 1 rode chilipeper
- 1 el taco kruiden
- Olijfolie
Voor de gepekelde rode ui (je kan ook lekkere gepekelde rode ui kopen).
- 1 rode ui, dun gesneden
- 60 ml witte azijn
- 60 ml warm water
- 1 el suiker
- 1 tl zout
Voor de knoflooksaus:
- 120 ml Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- Zout en peper
Voor de toppings:
- Verse korianderblaadjes
- Jalapeñopepers, dun gesneden
- Partjes limoen
Voor de taco's:
- 8-12 kleine tortilla's, afhankelijk van de grootte
- Wrijf het lamsvlees in met peper, zout, komijn en laat het minimaal 15 minuten marineren.
- Terwijl het lamsvlees marineert, bereid je de gepekelde rode ui voor.
- Meng de witte azijn, warm water, suiker en zout in een kom.
- Voeg de dun gesneden rode ui toe en laat deze minimaal 15 minuten marineren.
- Maak de knoflooksaus door de Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, limoensap, zout en peper in een kom te mengen.
- Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak het gemarineerde lamsvlees kort aan.
- Snijd de chilipeper fijn en voeg aan het vlees toe.
- Voeg think tomato toe aan de pan met het lamsvlees.
- Roer alles goed door elkaar en laat het geheel op laag vuur sudderen.
- Dek de pan af en laat het lamsvlees in de think tomato langzaam garen gedurende minstens 60 minuten, of totdat het lamsvlees mals is en de saus goed is ingedikt.
- Bak de de tortilla's 2 minuten aan elke kant in een pan zonder vetstof..
- Leg een lepel lamsvlees met tomatensaus op een warme tortilla, gevolgd door de gepekelde rode ui, koriander, jalapeñopepers en een scheutje knoflooksaus.
- Serveer de taco's met partjes limoen aan de zijkant.
- Smakelijk!