Taco lam

Taco lam

🕑70 min werk  🍴 4 personen

  • 1 pot think tomato winter edition (lancering midden november)
Voor het lamsvlees:
  • 500 g lamsvlees lamsnek of schouder
  • 1 tl komijn
  • Peper, zout
  • 1 rode chilipeper
  • 1 el taco kruiden
  • Olijfolie

Voor de gepekelde rode ui (je kan ook lekkere gepekelde rode ui kopen). 

  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 60 ml witte azijn
  • 60 ml warm water
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout

Voor de knoflooksaus:

  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper

Voor de toppings:

  • Verse korianderblaadjes
  • Jalapeñopepers, dun gesneden
  • Partjes limoen

Voor de taco's:

  • 8-12 kleine tortilla's, afhankelijk van de grootte
  1. Wrijf het lamsvlees in met peper, zout, komijn en laat het minimaal 15 minuten marineren.
  2. Terwijl het lamsvlees marineert, bereid je de gepekelde rode ui voor.
  3. Meng de witte azijn, warm water, suiker en zout in een kom.
  4. Voeg de dun gesneden rode ui toe en laat deze minimaal 15 minuten marineren.
  5. Maak de knoflooksaus door de Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, limoensap, zout en peper in een kom te mengen.
  6. Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  7. Bak het gemarineerde lamsvlees kort aan.
  8. Snijd de chilipeper fijn en voeg aan het vlees toe.
  9. Voeg think tomato toe aan de pan met het lamsvlees.
  10. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel op laag vuur sudderen.
  11. Dek de pan af en laat het lamsvlees in de think tomato langzaam garen gedurende minstens 60 minuten, of tot dat het lamsvlees mals is en de saus goed is ingedikt.
  12. Bak de de tortilla's 2 minuten aan elke kant in een pan zonder vetstof..
  13. Leg een lepel lamsvlees met tomatensaus op een warme tortilla, gevolgd door de gepekelde rode ui, koriander, jalapeñopepers en een scheutje knoflooksaus.
  14. Serveer de taco's met partjes limoen aan de zijkant.
  15. Smakelijk! 
Retour au blog

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.