🕑30 minuten🍴 3 personen
- 16 gedroogde cannelloni's (de laatste tijd koop ik verse lasagnevellen omdat ik het niet altijd gemakkelijk vind om de cannelloni's te vullen 😂)
- peper en zout
- 1 broccoli
- 250gr ricotta
- gruyère
- optioneel: 300 gr gehakt
- 2 potten think tomato
- peper en zout
- verwarm de oven voor op 190°C
- kook de broccoli tot ze gaar is (mag zelf overgaar zijn)
- giet de broccoli af en laten even afkoelen
- voeg de ricotta toe aan de broccoli, kruid met p&z en stamp het geheel fijn (ik gebruik hier een pureestamper voor)
- optioneel: voeg het gehakt er nu aan toe (hoeft niet eerst te garen, want het geheel gaat toch nog even de oven in)
- vul de cannelloni's (succes ;-)) of leg wat van het broccoli-mengsel op een vers lasagne-vel en rol op.
- leg de gevulde rollen in een ovenschotel en overgiet het met de think tomato
- zet de schotel gedurende 20 minuten in de oven
- voeg er nu de gruyère aan toe en zet de schotel nog 5 à10 minuten in de oven
- smakelijk!
De kindjes zijn verzot op dit gerecht en het is zo gemakkelijk!
3 comments
Superlekker!
Tip; ik heb de cannelloni’s gevuld met een spuitzak 😊