cannelloni met broccoli

cannelloni met broccoli

cannelloni met broccoli

🕑30 minuten🍴 3 personen

  • 16 gedroogde cannelloni's (de laatste tijd koop ik verse lasagnevellen omdat ik het niet altijd gemakkelijk vind om de cannelloni's te vullen 😂)
  • peper en zout
  • 1 broccoli
  • 250gr ricotta
  • gruyère
  • optioneel: 300 gr gehakt
  • 2 potten think tomato 
  1. verwarm de oven voor op 190°C
  2. kook de broccoli tot ze gaar is (mag zelf overgaar zijn)
  3. giet de broccoli af en laten even afkoelen
  4. voeg de ricotta toe aan de broccoli, kruid met p&z en stamp het geheel fijn (ik gebruik hier een pureestamper voor) 
  5. optioneel: voeg het gehakt er nu aan toe (hoeft niet eerst te garen, want het geheel gaat toch nog even de oven in)
  6. vul de cannelloni's (succes ;-)) of leg wat van het broccoli-mengsel op een vers lasagne-vel en rol op. 
  7. leg de gevulde rollen in een ovenschotel en overgiet het met de think tomato 
  8. zet de schotel gedurende 20 minuten in de oven 
  9. voeg er nu de gruyère aan toe en zet de schotel nog 5à10 minuten in de oven
  10. smakelijk! 

De kindjes zijn verzot op dit gerecht en het is zo gemakkelijk! 

3 comments


  • Overheerlijk !!

    Sylvia on

  • Overheerlijk :-) !!!!!

    Sylvi on

  • Superlekker!
    Tip; ik heb de cannelloni’s gevuld met een spuitzak 😊

    Bonny on

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published