Dit is een receptje van Jamie Oliver dat ik ontdekt heb dankzij mijn goede vriend David. Vandaar dat wij dit gerechtje thuis "don davidé" noemen ;-).
🕑 30 minuten 🍴 4 personen
- 1 pot think tomato
- 140g chorizo
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 knolvenkel, gehalveerd en in dunne plakjes, de bovenste plukjes apart gehakt
- 400 g spaghetti of de lekkere pasta radiatori van boer Olivier!
- een takje verse rozemarijn
- Doe de salami en knoflook in een pot.
- Kneus het venkelzaad in een vijzel of met een mes en doe het ook in de pot. Laat bakken op een laag pitje - het vet moet uit de chorizo bakken en deze moet krokant worden.
- Doe nu de gesneden venkel erbij, doe het deksel op de pot en zet het vuur iets hoger. Voeg think tomato toe en breng op smaak met verse rozemarijn en p&z.
- Optioneel: Doe wat broodkruim in een pan, overgiet rijkelijk met olijfolie en bak krokant aan.
- Kook de pasta.
- Voeg de pasta bij de saus en voeg er eventueel de broodkruimels aan toe.
- Smakelijk!