Don Davidé's pasta met chorizo, venkel en (optioneel) broodkruim

Don Davidé's pasta met chorizo, venkel en (optioneel) broodkruim

Dit is een receptje van Jamie Oliver dat ik ontdekt heb dankzij mijn goede vriend David. Vandaar dat wij dit gerechtje thuis "don davidé" noemen ;-). 

🕑 30 minuten  🍴 4 personen

  • 1 pot think tomato
  • 140g chorizo
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 knolvenkel, gehalveerd en in dunne plakjes, de bovenste plukjes apart gehakt
  • 400 g spaghetti of de lekkere pasta radiatori van boer Olivier! 
  • een takje verse rozemarijn
  1. Doe de salami en knoflook in een pot.
  2. Kneus het venkelzaad in een vijzel of met een mes en doe het ook in de pot. Laat bakken op een laag pitje - het vet moet uit de chorizo bakken en deze moet krokant worden.
  3. Doe nu de gesneden venkel erbij, doe het deksel op de pot en zet het vuur iets hoger. Voeg think tomato toe en breng op smaak met verse rozemarijn en p&z.
  4. Optioneel: Doe wat broodkruim in een pan, overgiet rijkelijk met olijfolie en bak krokant aan. 
  5. Kook de pasta.
  6. Voeg de pasta bij de saus en voeg er eventueel de broodkruimels aan toe. 
  7. Smakelijk! 
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.