Pastaschelpen met broccoli en mascarpone

Pastaschelpen met broccoli en mascarpone

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 g droge pastaschelpen
  • 250 g mascarpone
  • 1 broccoli
  • 400 g tomatensaus
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een theelepel zout toe. 
  3. Was de broccoli en snijd deze in roosjes van ongeveer 3 cm. Schil indien nodig de steel en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  4. Kook de broccoliroosjes en -stelen gedurende 6 minuten tot ze zacht zijn. Haal ze vervolgens uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken.
  5. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het kokende water en kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Meng in een kom de gekookte broccoli met de mascarpone. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  7. Giet de gekookte pastaschelpen af en laat ze afkoelen tot je ze gemakkelijk met de hand kunt vasthouden.
  8. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem van een vuurvaste ovenschaal.
  9. Vul de pastaschelpen één voor één met het mascarpone-broccolimengsel en plaats ze met de open kant naar boven in de ovenschaal.
  10. Bestrooi de gevulde pastaschelpen met geraspte Parmezaanse kaas.
  11. Bak de ovenschaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Serveer de pastaschelpen met broccoli en mascarpone direct. Smakelijk eten!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.