Ottolenghi's Chilivis met tahinsaus

Ottolenghi's Chilivis met tahinsaus

Ottolenghi's Chilivis met tahinsaus

Deze keer een superlekker recept van Ottolenghi!

Ik ben een grote van fan Ottolenghi en ik kook heel vaak zijn recepten. Vaak komt er tomatensaus aan te pas en dan vervang ik dit gewoon door think tomato. Zo win ik veel tijd en het resultaat is top! 

Dit recept is een goed voorbeeld van hoeveel tijd je kan besparen dankzij think tomato. Zeer zeeeeer lekker! 

🕑20 minuten  🍴 2 personen

  • 800 gr heilbot (of andere stevige witte vis)
  • olijfolie
  • 1-2 rode chilipepers 
  • 3 teentjes look
  • 1 tl karwijzaad + 1/4 tl om te bestrooien
  • 2 potten think tomato 
  • 2 el tomatenpuree
  • koriander
  • p&z
  • 50 gr tahin
  • 1 el citroensap
  1. Bestrooi de vissen licht met slechts ¹∕3 theelepel zout. Zet ze opzij.

  2. Giet de olijfolie in een grote sauteerpan waarvoor u een passend deksel hebt en zet hem op halfhoog tot hoog vuur.

  3. Voeg als de olie heet is de verse chilipepers toe en bak ze regelmatig roerend 2 minuten. Doe de knoflook en het karwijzaad in de pan en blijf 1 minuut roeren tot de knoflook goudbruin begint te worden.

  4. voeg de think tomato potten eraan toe samen met 2 el tomatenpuree en draai zodra alles kookt het vuur halfhoog

  5. Leg de vis in de saus, zet het deksel op de pan en laat hem 10 minuten zachtjes stoven.

  6. Roer voor de tahinsaus de tahin met het citroensap, 60 ml water en ¹∕8 theelepel zout door elkaar.

  7. werk af met de tahinsaus en de koriander