🕑20 minuten 🍴 4 personen
- 1 rode chilipeper
- Ansjovis
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- peper en zout
- 1 eetlepels oregano
- 4 eetlepels kappertjes
- 4 eetlepels zwarte olijven
- 5 eetlepels gehakte bladpeterselie
- 2 potten think tomato
- 400 g spaghetti
- Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper deze in ringen. Hak de ansjovis grof. Versnipper de knoflook.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook toe, laat verkleuren en doe de ansjovisfilets, oregano en chilipeper erbij. Voeg de helft van de kappertjes, de olijven en de peterselie toe wanneer de ansjovis is gesmolten.
- Voeg de think tomato toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de saus.
- Roer de resterende olijven, kappertjes en peterselie erdoor. Werk eventueel af met extra ansjovis.
- Serveer direct en geniet van de pasta alla Puttanesca!
2 comments
Hoi! Welke soort ansjovis neem je voor het gerecht? Op olie, gezouten of …? Groetjes