parmigiana

parmigiana

Het gerecht waarmee het allemaal begonnen is: Parmigiana. 


Het is 1 van mijn lievelingsgerechten en ik maakte daarvoor altijd mijn verse tomatensaus. Na de geboorte van Leo lukte het mij niet meer om mijn verse saus te maken dus kocht ik bokalen kant-en-klare tomatensaus. Doordat ik telkens ontgoocheld was in het grote verschil tussen een huisgemaakte tomatensaus en degene die iok op de markt vond, besloot ik om zelf mijn tomatensaus te stockeren. De rest is geschiedenis :-). 

 

🕑30 minuten  🍴 2 personen

  • 2 aubergines
  • 250 gr mozzarella of burrata
  • parmezaan of gruyère naar keuze
  • 1 pot think tomato
  1. verwarm de oven op 180°C
  2. was en droog de aubergine
  3. snij de aubergine in dunne plakjes
  4. besprenkel het geheel met olijfolie, peper en zout
  5. laat de aubergine gedurende 20 minuten garen in de oven 
  6. leg nu de mozzarella of burrata op de aubergine, voeg de think tomato-saus toe en maak het geheel af met parmezaanschilfers
  7. laat alles nogmaals 10 minuten garen in de oven

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.